Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد صادق الحسینی، کارشناس اقتصادی در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد مزایای طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: طرح تسهیل صدور مجوزها در مجموع طرح خوب و قابل قبولی است، زیرا جلوی ذی نفعانی که با دلایل مختلف قانونی یا غیر قانونی، فرایند صدور مجوزها را کند و متوقف می‌کنند را می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: طرح تسهیل صدورمجوزها موجب می‌شود تا موانع ورود افراد جدید به بازار از میان برداشته شود و هزینه‌های مبادلاتی در حوزه ایجاد بنگاه‌های جدید در بخش‌های مختلف کشور کاهش یابد. اگر این طرح درست اجرا شود و دولت انگیزه کافی جهت پیگیری طرح را داشته باشد، قطعا تحول بزرگی در کسب و کارها ایجاد خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی بازار خدمات حقوقی دو مشکل به وجود آمده است. یکی اینکه در ایران فقط خدمات حقوقی وکالت تعریف می‌شود، در حالی که خدمات حقوقی دامنه بسیار گسترده‌ای دارد که اگر به آن توجه شود، می‌توان از این فرصت برای اشتغال فارغ‌التحصیلان حوزه حقوقی که زیاد هم هستند، استفاده کرد.

صادق الحسنی افزود: مشکل دیگری که وجود دارد، این است که در حال حاضر تعداد ورودیی‌های بازار خدمات حقوقی تابعی از نظر کانون وکلا و قوه قضائیه است. در حالی که در صوت تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار با تغییر شیوه پذیرش آزمون وکالت، تعداد پذیرفته شدگان دیگر وابسته و تابعی از نظر کانون وکلا و قوه قضائیه نخواهد بود.

وی اظهار داشت: در طرح تسهیل صدور مجوزها، پذیرفته شدگان بدون توجه به سختی یا آسانی آزمون و با توجه به لیاقت خود افراد تعیین می‌شود. در این شیوه فرایندی هوشمندانه در نظر گرفته شده است که هر کسی 70 درصد میانگین نمره یک درصد بالایی آزمون را کسب کند، قبول می‌شود. 

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: با مشروط کردن قبولی به کسب 70 درصد میانگین یک درصد برتر آزمون، نرمال سازی آزمون اتفاق می‌افتد و دیگر سختی یا آسانی آزمون فرقی در نتایج ایجاد نمی‌کند. 

صادق الحسینی با اشاره به اینکه وکالت و پزشکی حوزه‌هایی هستند که باید انحصار در آنها رفع شود، خاطر نشان کرد: البته رفع انحصار پزشکی در طرح تسهیل بحث نشده است. منحصر شدن آموزش پزشکی در دانشکدههای وابسته به وزارت بهداشت است که موجب ایجاد انحصار در حوزه خدمات پزشکی شده است. این در حالی است که بسیاری از کشورهای دنیا، آموزش پزشکی توسط دانشگاهها و زیر وزارت علوم و نه وزارت بهداشت انجام می‌شود.

صادق الحسینی درباره تلاش  برخی افراد برای تغییر حد نصاب شناور آزمون وکالت به حد نصاب مطبق گفت: اگر معیار پذیرش مثلا 60 درصد نمره آزمون قرار گیرد، اصلا مشخص نمی‌شود که آزمون واقعا آزمون نرمال بوده است یا نه.

وی اضافه کرد: ممکن است آزمون به قدری سخت باشد که برترین وکلای ایران هم اگر در آزمون شرکت کنند هیچ کدام نتوانند 50 درصد نمره را هم کسب کنند. به صورت کلی سیاست تعیین ظرفیت نباید به نحوی باشد که پیچ تعیین کننده تعداد به دست افرادی باشد که خودشان وکیل هستند. این پیچ نباید دست هیچ کسی باشد بلکه پیچ باید تابع لیاقت آزمون دهندگان باشد.

این اقتصاددان با تأکید بر تعیین ظرفیت بر اساس 70 درصد میانگین 1درصد برتر آزمون تصریح کرد: در این شیوه 1 درصد کسانی که آزمون می‌دهند لیاقت و سواد ورود را دارند و قبولی بقیه بر اساس نمره آنها تعیین می‌شود. 

صادق الحسینی در پایان افزود: مستقل شدن نتایج از سختی یا آسانی آزمون باعث خروج تعیین ظرفیت به صورت پیشینی توسط طراحان سؤال می‌شود. دقیقا یکی از بخش های هوشمندانه‌ طرح تسهیل صدور مجوزها هم همین مکانیزم قبولی است که اگر تغییر کند ممکن است آسیبی به کلیات طرح وارد شود که بعداً نشود آن را جبران کرد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس اقتصاد مناطق آزاد واردات و صادرات طرح تسهیل صدور مجوزها صادق الحسینی خدمات حقوقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان در ادامه دیدارها و رایزنی‌های دیپلماتیک خود در گامبیا در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در بانجول پایتخت این کشور ، با « فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی دیدار و رایزنی کرد .

در این دیدار  طرفین با تاکید بر این که مناسبات دو کشور در مسیر درستی قرار دارد، همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را مهم ارزیابی کردند. 

حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم فیمابین تبادل نظر و توافق کردند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشریح مواضع اصولی ایران در تنبیه رژیم متجاوز صهیونیستی بعد از اقدام تروریستی این رژیم در هدف قرار دادن سفارت ایران در دمشق و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح ایران علیه پایگاه های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که در حمله موشکی به سفارت ایران در دمشق مورد استفاده قرار گرفت، بر حمایت کشورمان از هرگونه توافقی که ضامن حقوق مردم فلسطین باشد تاکید کرد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: ما معتقدیم فلسطینیان خود باید در مورد سرنوشت فلسطین تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحرک اخیر آمریکا در منطقه گفت: سوابق تاریخی و تجربه ما نشانگر تکرار بدعهدی آمریکا است و آنها به هیچ پیمان و وعده ای وفادار نیستند. 

امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت تلاش های مشترک برای توقف جنگ در غزه در راستای منافع مردم فلسطین و کشورهای منطقه افزود: معتقدیم بازگشت ثبات و امنیت به منطقه و توقف جنگ به نفع همه کشورهای منطقه است.

امیر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز خرسندی از این دیدار و مشورت و تعامل مستمر بین وزرای خارجه دو کشور در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی خاطر نشان کرد: مهم این است که اراده لازم نزد رهبران دو کشور برای توسعه و تعمیق مناسبات دو کشور وجود دارد.

وزیر امور خارجه عربستان تاکید کرد: فعال سازی روابط اقتصادی و فرهنگی و مردمی از جمله مسائل اساسی است که موجب تقویت بیش از پیش روابط در راستای منافع دو کشور می شود.

وی ازسرگیری حج عمره و آثار مثبت آن در میان مردم دوکشور را از آن جمله توصیف کرد.

فیصل بن فرحان دیدگاه‌های کشورش را در مورد تحولات منطقه تشریح کرد و بر اهتمام ویژه این کشور به احقاق حقوق مردم فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین، تاکید کرد.

وزیر خارجه عربستان ابراز امیدواری کرد که توقف جنگ در این مرحله در غزه محقق شود و افزود: توقف جنگ را به نفع مردم فلسطین و شروع ارسال کمک های انسانی به غزه می دانیم. 

فیصل بن فرحان استمرار تعامل بین دو کشور ایران و عربستان را برای مقابله با طرح های جنگ طلبانه نتانیاهو در منطقه ضروری دانست.

وزیر خارجه عربستان همچنین به موضع کشورش در محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق بعنوان مکانی دیپلماتیک اشاره و خاطر نشان کرد: چنین حمله ای به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • حادثه آسانسور در کرمانشاه موجب مرگ نصاب شد
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه