Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-05@18:47:31 GMT

تعیین روزهای قمری با نگاه کردن به ماه

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۷۸۸۰۹

تعیین روزهای قمری با نگاه کردن به ماه

شما با داشتن اطلاعاتی از نحوه حرکت ماه به دور خورشید و آشنایی با فازهای آن می‌توانید تنها با نگاه کردن به ماه، متوجه شوید در چندمین روز از تقویم قمری هستید.به گزارش بلاغ،شما می‌توانید تنها با نگاه کردن به آسمان در هنگام شب تغییرات ماه را مشاهده کنید. این تغییرات که از هلال تا بدر است، فازهای ماه نامیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش «اسپیس»، ماه از خود نوری ندارد و تمام نور آن، انعکاس نور خورشید است. اگر از خورشید به ماه نگاه کنید، این قمر همیشه به طور کامل روشن است اما از آنجایی ماه به دور زمین می‌چرخد، سایه زمین بر روی ماه می‌افتد و ما در روی زمین تصاویر متفاوتی از نور آن را در مدت 30 روز مشاهده می‌کنیم.

نخستین فاز ماه، «ماه‌نو» نام دارد که تاریک و تماشای آن دشوار است زیرا ماه در این مرحله بین خورشید و زمین قرار می‌گیرد به طوری که طرف تاریکش به سوی ماست و ما نمی‌توانیم آن را ببینیم، به همین دلیل رویت ماه رمضان با چشم غیرمسلح ممکن نیست.

همچنان که ماه به سفر خودش به دور زمین ادامه می‌دهد کم کم از جلوی خورشید کنار می‌رود و ما می‌توانیم قسمتی از آن را که به وسیله نور خورشید روشن می‌شود، ببینیم؛ در همین موقع ماه به صورت یک هلال نازک دیده می‌شود که فاز «هلال در بدر» نام دارد.

طبق این گزارش، زمانی که ماه یک چهارم سفرش به دور زمین را طی کرده باشد ما می‌توانیم نصف طرف روشن شده ماه را ببینیم و در آن موقع گفته می‌شود که تربیع اول رخ داده است.

پس از این، در فاز «تحدب به سمت بدریا»، به تدریج قسمت‌های بیشتری از ماه قابل رویت است تا اینکه درحدود دو هفته بعد از «ماه نو» تمام قسمت‌های قابل رویت این قمر دیده می‌شود و ماه به فاز «بدر» می‌رسد؛ در این حالت خورشید و ماه در نقطه مقابل یکدیگر قرار دارند و زمین بین آنهاست. از همین رو ماه در حدود زمان غروب آفتاب، طلوع می‌کند.

براساس این گزارش، در ادامه این حرکت، ماه در مرحله «تحدب به سمت محاق» به خورشید نزدیک‌تر می‌شود و بنابراین ما به تدریج قسمت کمتری از آن را مشاهده خواهیم کرد.

گفتنی است؛ تربیع دوم یا تربیع آخر نیز زمانی اتفاق می‌افتد که ما بتوانیم نصف طرف روشن ماه را در آسمان صبح ببینیم، سپس پس از چند روز ماه در حالت هلال به سمت محاق به سر برده و بالاخره بعد از بیست و نه روز قمر ما یک بار دیگر طرف تاریکش را به سوی  زمین نشان می‌دهد.

همانطور که می‌دانید، مسلمانان جهان مناسک دینی واعمال مذهبی خود را بر اساس تقویم قمری به جای می‌آورند که مبنای این تقویم، رویت هلال ماه است.

اما اکنون شما می‌توانید با نگاه به ماه متوجه شوید که در چندمین روز از تقویم ماه قمری هستید.

 ماه در آسمان دیده نشود روز اول یا آخر ماه  ماه در آسمان کامل باشد  روز چهاردهم یا پانزدهم ماه هلال ماه در سمت راست 7 روز اول ماه  هلال ماه در سمت چپ 7 روز آخر ماه

 

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۷۸۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان؛ سوگوار و عزادار شهادت صادق آل عبا (ع)

مردم استان لرستان در سالروز شهادت امام صادق (ع) با حضور در آیین‌های سوگواری و عزاداری، مراتب عشق و ارادت خود را به آن حضرت ابراز کرده و در هوای ابری و بارانی استان رخت عزا بر تن کرده و غرق در ماتم و اندوه شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، امام صادق (ع) که ششمین امام معصوم است و مذهب شیعه را با نام او به عنوان مذهب جعفری می شناسند، در سال 80 یا 83 قمری در مدینه به دنیا آمد و پس از رحلت پدر، رهبری فکری و سیاسی شیعیان اصیل پیرو مذهب امامیه را بر عهده گرفت. آن حضرت تا سال 148 قمری در قید حیات بود. در این مدت هزاران شاگرد در محفل درسش حاضر می شدند و مورد ستایش تمامی عالمان عصر خویش بود. در متون دینی شیعه، چندین هزار روایت از آن حضرت در تفسیر، اخلاق و به ویژه فقه، رسیده که باعث عظمت حدیث شیعه و موجب تقویت بنیه علمی آن است.

امام صادق (ع)، مرد علم و دانش، جهاد و مبارزه و اسوه جهاد تبیین، تحول خواهی، احیای اسلام ناب و ایجاد وحدت در صفوف مسلمین بود.

همزمان با سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام جعفر صادق (ع)، مردم مؤمن و انقلاب استان لرستان رخت عزا بر تن کرده و غرق در ماتم و اندوه هستند.

عزاداران در سراسر لرستان  از ساعت 9صبح، در هوای ابری و بارانی استان در خیابان های شهر گرد هم آمدند و با پیاده روی دسته‌جات عزاداری  دل‌های ماتم زده خود را راهی بقیع کردند و مراتب عشق و ارادت خود را به آن حضرت ابراز کردند.‌

انتهای پیام/645/.

دیگر خبرها

  • وقوع سیل در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • برگزاری مراسم تشییع شهید تازه تفحص شده «محمدشفیع فیضی‌زاده» در ایلام
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • لرستان؛ سوگوار و عزادار شهادت صادق آل عبا (ع)
  • شهادت رئیس مکتب تشیع تسلیت باد
  • سوپرمن شدن پس از پرسپولیس/ استقلال زیر آسمان آبی شهر