Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویت‌گذاری، ممنوع و کالای قاچاق محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اعلام این مطلب افزود: در پی قاچاق دام زنده از کشور در ماه‌های اخیر، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شیوه‌نامه ای را با کمک کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور تنظیم کرد که در دی ماه ۹۷ توسط دولت تصویب و اواخر سال گذشته ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مختار عباسی اظهار کرد: بر اساس این شیوه نامه چهار ماده‌ای، چنانچه دام‌های کشور بعد از یک مدت مشخص، هویت‌دار نشوند، مصداق کالای قاچاق محسوب می‌شوند.

وی تصریح کرد: مهلتی که برای پلاک‌گذاری و هویت‌دار کردن دام‌های سنگین تعیین شده شش ماه و برای دام‌های سبک یکسال از زمان تصویب شیوه نامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

عباسی گفت: بر اساس این شیوه‌نامه، هرگونه خرید و فروش و تغییر مالکیت دام باید در سامانه هویت مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی ثبت شود و هرگونه حمل و نقل دام بدون پلاک ممنوع است و دامداران و مالکینی که مبادرت به حمل دام می‌کنند باید از سازمان دامپزشکی و سایر ارگان‌ها مجوز دریافت کنند.

وی ادامه داد: بر اساس این شیوه‌نامه، استان‌های کشور به دو گروه الف و ب تقسیم شده‌اند و گروه الف شامل استان‌های مرزی و بخشی از استان‌های مرکزی هستند که تردد دام در آنجا زیاد است و از هم‌اکنون در این استان‌ها هرگونه حمل و نقل دام باید با پلاک و مجوز صورت گیرد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اذعان کرد: برای استان‌های گروه ب، شش ماه از زمان تصویب شیوه‌نامه، فرصت برای هویت‌دار کردن دام داده شده است.

وی افزود: در راستای اجرای شیوه‌نامه ستاد مرکزی مبارزه با کالا و ارز و همچنین قانون نظام جامع دامپروری کشور، ضرورت داشت که مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی اقداماتی را از جمله بازنگری سامانه هویت دام انجام دهد.

نسخه جدید هویت‌دار کردن دام در دسترس دامداران قرار می‌گیرد

عباسی با بیان این که سامانه هویت دام این مرکز به‌روز شده است، اظهار کرد: ظرف چند روز آینده، نسخه جدید هویت‌دار کردن دام در این سامانه در دسترس عموم دامداران و مالکین دام قرار می‌گیرد.

وی ارتباط سامانه هویت دام مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی با سامانه قرنطینه دامپزشکی از طریق سامانه پنجره واحد خدمات وزارت جهاد کشاورزی و تهیه دستورالعمل جدید هویت‌گذاری دام برای سازگاری با شیوه‌نامه جدید و کاهش هزینه‌های هویت‌گذاری را از دیگر اقدامات این مرکز برشمرد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اهمیت شماره پلاک دام و جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی در شیوه‌نامه جدید شماره و پلاک از سامانه هویت دام مرکز اصلاح نژاد و تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اخذ می‌شود و ارگان‌هایی که با این مرکز تفاهمنامه هویت‌گذاری دام امضا کرده‌اند، امکان دسترسی و سفارش شماره پلاک را دارند.

وی گفت: از این پس برای دام‌های اصلاح نژادی و گله‌های صنعتی، نصب شماره و پلاک در دو گوش و برای سایر دام‌های کشور نصب پلاک در یک گوش دام در نظر گرفته شده است.

عباسی درباره اجرای عملیات پلاک‌گذاری دام اذعان کرد: اتحادیه‌های سراسری دامداران ایران، اتحادیه صنعت همگام، اتحادیه عشایری، سازمان دامپزشکی و صندوق بیمه کشاورزی با استفاده از واحدهای استانی خود در اقصی نقاط کشور، اقدام به نصب پلاک گوش دام‌ها خواهند کرد و اطلاعات دام‌های پلاک گذاری شده در سامانه هویت دام مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی ثبت می‌شود.

هزینه پلاک‌گذاری بر عهده مالک دام است

وی افزود: هزینه پلاک‌گذاری دام‌ها بر عهده مالکین دام‌ها است و هزینه پلاک‌گذاری هر رأس دام سبک و سنگین پس از ارزیابی نهایی اعلام خواهد شد.

عباسی با اشاره به وجود ۷۵ تا ۸۰ میلیون رأس دام سبک و سنگین در کشور گفت: سالانه ۲۵ تا ۳۰ درصد دام جدید متولد می‌شود و از این رو پلاک‌گذاری یک جریان مدام خواهد بود.

وی با بیان اینکه هویت‌دار کردن دام در قانون نظام جامع دامپروری سال ۸۸ آمده و وزارت جهاد کشاورزی موظف شده کل دام‌ها را هویت‌دار کند، اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته براساس میزان اعتبارات دریافتی سالانه تعدادی از دام‌های کشور بر حسب اولویت‌بندی با استان‌های مرزی و غیره و با اولویت دام سنگین، هویت‌گذاری شده‌اند.

رئیس مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ظرف ۱۰ سال گذشته، سالانه نزدیک به پنج میلیون رأس دام سبک و سنگین توسط صندوق بیمه کشاورزی، قریب به هشت میلیون رأس دام توسط سازمان دامپزشکی و حدود ۱.۵ میلیون رأس از سوی مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی پلاک گذاری شده‌اند.

وی ادامه داد: با تصویب شیوه‌نامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از این پس تفاهم شده کلیه ارگان‌های دخیل در هویت‌گذاری دام از شماره استاندارد ۱۵ رقمی استفاده کنند.

عباسی پیش‌بینی کرد: با ابلاغ شیوه‌نامه و صدور دستورالعمل‌های جدید، عملیات پلاک‌گذاری دام در کشور با شتاب بیشتری انجام شود.

وی درباره مشکلات مربوط به پلاک‌گذاری دام‌ها نیز اظهار کرد: تأمین پلاک دام و مواد اولیه آن و نیروهای آموزش دیده در سطح کشور از محدودیت‌های اصلی عملیات هویت‌گذاری دام هستند و این مرکز در حال بررسی مواد جایگزین داخلی برای ماده پلی یورتان وارداتی به منظور تهیه پلاک است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۵۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا

 نتایج تحقیقات جدید نشان داد که یک شمشیر کمیاب که لقب «اکس‌کالیبور» به آن داده شده است و در «والنسیا»، شهری واقع در اسپانیا کشف شده است، در حقیقت یک هزار سال قدمت دارد و این یعنی؛ این شمشیر آخرین‌بار زمانی از قبضه خارج شده است که بخش زیادی از اسپانیا تحت حکمرانی مسلمانان بوده است.

«لایوساینس» در این‌باره نوشت، این شمشیر آهنین ۴۶ سانتی‌متری در سال ۱۹۹۴ درحالی داخل یک گور پیدا شد که به صورت عمودی در آن قرار داده شده بود و به همین دلیل به یاد شمشیر افسانه‌ای پادشاه «آرتور» لقب «اکس‌کالیبور» به این شمشیر داده شد. بر اساس داستان‌های قرون وسطایی، پادشاه «آرتور» این شمشیر را که به صورت عمودی داخل یک سنگ بود از آن بیرون کشید و به تاج و تخت بریتانیا رسید.

شمشیر والنسیا در خانه‌ای متعلق به دوران اسلامی پیدا شد. مقامات شهر والنسیا در بیانیه‌ای اعلام کردند که دسته شمشیر با صفحات برنز تزئین شده و دارای انحنا‌هایی است که کار با شمشیر را راحت‌تر می‌کند.

حتی با وجود اینکه شمشیر در یک محوطه متعلق به دوران اسلامی کشف شده است، یک ویژگی آن تعیین قدمت را دشوار می‌کرد؛ خمیدگی شمشیر کمی به سمت نوک شمشیر است که این ویژگی در شمشیر‌های ساخته شده توسط «ویزیگوت»‌ها که از سال ۴۱۸ تا ۷۱۱ میلادی بر اسپانیا حکومت می‌کردند نیز دیده می‌شود. در نتیجه این ابهام مطرح شده بود که آیا این شمشیر مربوط به دوران ویزیگوتی است یا اسلامی؟!

برای پاسخ دادن به این سوال، یک باستان‌شناس از «دانشگاه گرانادا» تحقیقاتی را برای تعیین قدمت این شمشیر آغاز کرد و با بررسی فلزکاری و رسوب به جای مانده در آن، به این نتیجه رسید که قدمت این شمشیر به قرن دهم میلادی بازمی‌گردد. همچنین مشخص شد که اندازه شمشیر برای اینکه توسط یک سوارکار مورد استفاده قرار بگیرد، تعیین شده بود.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان
  • تشدید برخورد با خودرو‌های هنجارشکن در میاندوآب
  • ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • حل مشکل ۵۰ ساله مردم جزیره قشم در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد